Oljeprisene har mandag morgen hentet seg noe inn igjen, etter å ha opplevd det største prisfallet på mer enn to måneder fredag.

Til tross for oppgangen, er prisen på nordsjøolje rundt 1,40 dollar lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag.

Vendingen oppover har sammenheng med et utspill fra Saudi-Arabia om at landet er villig til å kutte i sin oljeproduksjon, for å nå en fremtidig Opec-avtale, selv om landet ikke venter en avtale på gruppens møte i Algier denne uken, skriver Bloomberg News.

Rivalene Saudi-Arabia og Iran kom ikke til noen enighet, etter to dagers forhandlinger i Wien i forrige uke. Saudi-Arabia skal ifølge to kilder ha tilbudt å produserer mindre olje, hvis Iran holder sin produksjon på dagens nivå.

Algeries energiminister Noureddine Boutarfa sa søndag at Saudi-Arabia tilbød seg å redusere sin produksjon til nivået fra januar.

- Dette er betydningsfullt, fordi det viser at Saudi-Arabia myknes i sin tilnærming. Fra iranernes synspunkt, kan ikke de øke produksjonen særlig mye mer, så for de kommende 12 til 18 måneder vil ikke ramme dem i særlig grad å gå med på en frysing av produksjonen, sier direktør Richard Gorry i JBC Asia til Bloomberg tv.

Saudi-Arabia produserte 10,69 millioner fat olje i august, sammenlignet med 10,2 millioner i januar, ifølge statistikk nyhetstjenesten har innhentet.

I forrige uke sa Boutarfa at Opec og andre store produsenter må kutte produksjonen med 1 million fat per dag for å rebalansere markedet og stabilisere prisene.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med 2 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,46 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i november handles mandag morgen for 44,81 dollar per fat, opp 33 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,84 dollar til 44,48 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 46,14 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Nordsjøolje brent for levering i november omsettes for 46,27 dollar per fat mandag morgen, opp 38 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,85 dollar til 45,89 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 47,66 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 28 cent høyere enn fredag, da prisen sluttet ned 1,48 dollar til 45,96 dollar fatet.

Les også: Frykter at «røde Kina» kjøper Europa

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: