Oljeprisene er tirsdag morgen ganske stabile, etter å ha steget med opp imot halvannen dollar per fat mandag.

Prisen på nordsjøolje er 20 cent lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Mandagens oppgang skyldes fornyet håp om at de største oljeproduserende landene vil kunne oppnå fremgang i forhandlingene om en avtale om å begrense produksjonen, og redusere det tilbudsoverskuddet som har holdt markedet nede i mer enn to år, skriver The Wall Street Journal.

Oljeministeren i De forente arabiske emirater (UAE) har støttet en avtale i sosiale medier, og har sagt til reportere at UAE vil støtte produksjonsbegrensninger.

Dette har fått enkelte oljehandlere til å tro at en avtale er litt mer sannsynlig enn tidligere antatt, sier analytikere og meglere.

- Sjansen for at Opec-møtet skal gi en symbolsk katalysator har økt, fra usannsynlig til mulig. En virkelig akselerering av rebalanseringen av det fysiske oljemarkedet er imidlertid fortsatt usannsynlig, sier Guy Baber, analytiker i Piper Jaffray Simmons & Co., til avisen.

Enkelte mener at Opec er under økende press for å gjøre noe for å støtte prisene.

«Hvordan du enn ser det, må Opec kutte produksjonen, ellers vil markedet ikke en gang neste år få ned det tilbudsoverskuddet som har bygget seg opp gjennom 2014 og 2015», sier rådgivningsfirmaet Energy Aspects i et kundenotat.

Barnabas Gan, økonom i OCBC, sier til WSJ at en risikofaktor i markedet er den nylige gjenoppstartingen av oljeproduksjon og eksport i Nigeria og Libya, som vil kunne øke den samlede produksjonen.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 13 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,33 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i november handles tirsdag morgen for 45,89 dollar per fat, ned 4 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,45 dollar til 45,93 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 45,83 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Nordsjøolje brent for levering i november omsettes for 47,22 dollar per fat tirsdag morgen, ned 13 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,46 dollar til 47,35 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 47,42 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 29 cent høyere enn mandag, da prisen sluttet opp 95 cent til 46,91 dollar fatet.

Les også: Snoen: – Clinton kom absolutt best ut av det

Følg markedet med DN Investor

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.