De som nå permitteres er ansatte i Baker Hughes, Schlumberger og Halliburton, hvorav de fleste i Baker Hughes, skriver Stavanger Aftenblad.

Streiken har vart i én uke og 310 medlemmer av Industri Energi er tatt ut i streiken.

Det er i første rekke miljøhåndtering av boreavfall som er stoppet. Det får som konsekvens at også boreoperasjoner på sokkelen stoppes – for å unngå utslipp i sjøen.

Uenige om permitteringsårsak

Bedriftene som nå permitterer har ikke nok arbeidsoppgaver til sine ansatte ettersom boreoperasjoner stanses som følge av streiken, hevder arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Dette bestrides av fagforeningen Industri Energi som mener at arbeidsgiverne bruker permitteringer for å legge press på de streikende.

Industri Energi har takket nei til et tilbudet fra Norsk olje og gass, som ville gitt en årslønnsvekst på 2,4 prosent. Det har ikke vært kontakt mellom partene siden streiken startet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kan ta ut 818 ansatte i oljestreik


- En ripe i lakken for Norge

Har’u 50 mill til en borerigg eller? dnPlus (DN+)