Oljeprisene er onsdag morgen ganske stabile, etter å ha falt med rundt en og en kvart dollar per fat tirsdag.

Prisen på nordsjøolje er om lag ti cent høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte tirsdag.

Stabiliseringen kommer etter at Saudi-Arabia signaliserte at landet er villig til et kompromiss med rivalen Iran om en fremtidig produksjonsavtale, i en situasjon hvor ingen av landene venter noen avtale når Opec-medlemmene møtes i Algier onsdag, skriver Bloomberg News.

Den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih sa på en briefing i Algeries hovedstad tirsdag at en avtale på Opecs neste møte i november er mulig. Han la til at Iran, i likhet med Libya og Nigeria, bør få lov til å «produsere på fornuftige maksimumsnivåer».

Sjefen for Det internasjonale energibyrå (IEA), Fatih Birol, sa tirsdag at den globale oljeproduksjonen vil overstige etterspørselen frem til slutten av 2017.

- Opec-medlemmene fremmer sine egeninteresser, og så lenge det er tilfellet, vil det ikke kunne bli noen samordnet innsats. Oljeprisen er fanget mellom 40 og 50 dollar per fat, og for øyeblikket virker det ikke å være noe som kan få prisene ut av denne korridoren, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) meldte sent tirsdag kveld at oljelagrene i USA ble redusert med 752.000 fat i løpet av uken frem til 23. september.

Ifølge estimater Bloomberg har innhentet, venter analytikere at lagrene vil ha steget med 3 millioner fat, når USAs energiinformasjonsadministrasjon (EIA) onsdag ettermiddag publiserer de offisielle tallene for samme uke.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 15 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 1,48 dollar pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i november handles onsdag morgen for 44,63 dollar per fat, ned 4 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,26 dollar til 44,67 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 44,56 dollar pr fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Nordsjøoljeprisen brent for levering i november omsettes for 46,41 dollar per fat onsdag morgen, opp 14 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,38 dollar til 45,97 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 45,99 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 11 cent lavere enn tirsdag, da prisen sluttet ned 69 cent til 46,22 dollar fatet.

Les også: Kinesisk joker kan avgjøre oljeprisen

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert: