Oljeprisene er fredag morgen litt lavere enn ved stengetid på oljebørsene i London og New York, etter å ha steget to dager på rad som følge av onsdagens Opec-avtale.

Til tross for nedgangen er prisen på nordsjøolje 36 cent høyere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på nordsjøolje har steget med 4 prosent denne måneden, og ligger an for sin første oppgang for en september-måned siden 2010, skriver Bloomberg News.

Iran vil bli unntatt fra beslutninger om produksjonskutt, og en komite nedsatt av Opec vil gi anbefalinger om produksjonskutt for medlemslandene på et møte i november.

Avtalen innebærer en «kapitulasjon» overfor amerikanske skiferoljeprodusenter, ifølge Warwick Energy Group, som er en privateid investor i flere tusen oljebrønner, skriver nyhetstjenesten.

- Det er godt at Opec vil begrense produksjonen, men den store utfordringen blir å holde fast ved avtalen. Vi har ennå ikke fått detaljer om hvilke land som skal bidra til produksjonskuttene, men saudiaraberne vil kunne håndtere dette på egenhånd uten alt for mye bryderi, sier David Lennox, ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.

Opecs planlagte produksjonskutt vil trenge minst seks måneder for å få noen effekt på oljemarkedet, ifølge et notat fra Bank of America Merrill Lynch.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 18 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 1,34 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i november handles fredag morgen for 47,59 dollar per fat, ned 24 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 78 cent til 47,83 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 47,13 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Nordsjøolje brent for levering i november omsettes for 48,93 dollar per fat fredag morgen, ned 31 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 55 cent til 49,24 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 48,57 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 15 cent lavere enn torsdag, da prisen sluttet opp 74 cent til 49,60 dollar fatet.

Les også: SEB om Kina: Den største risikoen er gjeld

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.