Prisen på et fat nordsjøolje var 51,59 dollar klokken halv 4 natt til mandag. Det er et fall på 19 cent siden markedet stengte. Prisen på amerikansk lettolje gikk ned 22 cent til 50,63 per fat.

Irak sier landet ikke vil slutte seg til avtalen om produksjonskutt som OPEC-landene skal vedta på et møte 30. november.

Irak er OPECs nest største produsent etter Saudi-Arabia. Hvis Irak ikke undertegner avtalen, kan det bli vanskelig for OPEC-landene å gjennomføre den. Iraks viseoljeminister Falah al-Amir sier søndag at landets oljeproduksjon ligger på 4,77 millioner fat om dagen, med en eksport på 3,87 millioner fat.

– Vi vil ikke under noen omstendigheter kutte i produksjonen. Ikke for OPEC og ikke for noen andre, sier al-Amir, som også leder det statlige oljeselskapet.

OPEC inngikk forrige måned en avtale om å redusere den daglige produksjonen til mellom 32,5 og 33 millioner fat. Nyheten sendte oljeprisen opp 15 prosent. I september lå produksjonen på 33,39 millioner fat per dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.