Gasskraftverket på Kårstø føyer seg inn i rekken av store energiprosjekter som er forsinket. Siemens bekrefter nå at gasskraftanlegget ikke blir ferdig til utgangen av september slik planen var.

- Vi kan bekrefte at overlevering av gasskraftanlegget på Kårstø er forsinket med rundt 20 dager, i forhold til opprinnelig overleveringsdato, 1. oktober. Dette er et svært komplisert prosjekt som løper over 27 måneder. Nå jobber rundt 500 mann på spreng for å få overlevert det som blir Europas reneste og mest moderne gasskraftverk, sier informasjonssjef Peter J. Hagen i Siemens til DN Energi.

Siemens bygger gasskraftverket på Kårstø på oppdrag fra Naturkraft og kontrakten er på rundt to milliarder kroner. Hagen vil ikke svare på om prosjektet har gått over budsjett.

Hovedelementene i Kårstø-gasskraftverket blir en gassturbin, en dampturbin, en generator som skal produsere strømmen og en varmegjenvinningsenhet. Anlegget får installert effekt på 418 MW og skal kunne produsere opptil 3,5 TWh (milliarder kilowattimer) årlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.