Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets er overrasket over måten Fiskeridirektoratet fredag offentliggjorde børssensitiv informasjon på ved kunngjøringen av hvilke selskaper som fikk nye konsesjoner.

Det skriver Intrafish mandag.

- Jeg synes det var en underlig måte å gjøre dette på, sier Giskeødegård til Intrafish.

Han påpeker at informasjonen helt klart er børssensitiv, og at det derfor er merkelig at Fiskeridirektoratet publiserte informasjonen på en mer koordinert måte.

Giskeødegård mener ellers at tildelingen av de 20 nye konsesjonene i Finnmark og Troms ga «full jackpot» for Norway Royal Salmon (NRS), som fikk ni. Dette tilsvarer en kapasitetsøkning på 40 prosent fra nåværende nivå.

- Det er åpenbart positivt, men akkurat hvor mye det har å si, må jeg finregne på etter påske, sier Giskeødegård til Intrafish.

LES OGSÅ:

Marine Harvest spretter opp i rødt marked

Asia i dag: Kina kritiserer IMF for «hard landing»-frykt

Frykter aksjekrakk som i 1987 - bare verre

CIA vurderte norske politikere i hemmelig rapport (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.