Valgkomitéen i Yara International foreslår Leif Teksum (62), Hilde Bakken og John Thuestad som nye styremedlemmer, med Teksum som ny styreleder, fremgår av generalforsamlingsinnkallingen mandag, melder TDN Finans.

Det betyr at Bernt Reitan (66) byttes ut etter to år i jobben.

Etter at fire tidligere ledere i Yara ble tiltalt for grov korrupsjon (se faktaboks), har blant andre Yara-aksjonæren KLP krevd Reitans avgang.

- Det har vært fem interessante år i Yaras styre og en krevende oppgave å være styreleder de siste to årene, sier Bernt Reitan i en kommentar via Yaras kommunikasjonsdirektør Esben Tuman.

Mer tid med familien

- Jeg bor i USA i vinterhalvåret og har andre styreverv og aktiviteter i der. Ut fra en totalvurdering av min arbeidsbelastning og ønske om mer tid til familien er konklusjonen etter grundige overveielser at tiden var kommet for ikke å ta gjenvalg til dette tidkrevende vervet som styreleder i Yara, sier Reitan.

Teksum er i dag i DNB, Bakken er medlem av konsernledelsen i Statkraft, mens Thuestad leder Sapa Extrusions Europe.

Samtidig foreslås gjenvalg av Hilde Merete Aasheim og Geir Isaksen i Yara-styret. Aasheim foreslås som ny nestleder i styret.

Dette innebærer at Bernt Reitan, Elisabeth Harstad og Juha Rantanen går ut av Yara-styret. Alle tre har sagt at de ikke ønsker gjenvalg, heter det i meldingen fra valkomiteen. 

Teksum slutter i DNB

Leif Teksum er i dag ansvarlig for en portefølje med kunder i Norge og Sverige i DNB. Han vil slutte i DNB sommeren 2014, skriver Yara International i sin innkalling til generalforsamling mandag, som forelsår ham som ny styreleder i Yara.

Teksum har blant annet vært leder for bedriftsmarkedet i Norge og all internasjonal virksomhet i DNB.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.