Oslo Børs er i positivt terreng tirsdag, der offshoreentreprenør Aker Solutions rykker til fra start.

Sikrer gigantkontrakt

Selskapet melder å ha landet en undervannskontrakt på 14 milliarder kroner knyttet til utvikling av det franske oljeselskapet Totals Kaombo-prosjekt utenfor kysten av Angola.

Les mer:  Aker Solutions lander gigantkontrakt på 14 mrd. i Angola

- Dette er en milepælskontrakt som ytterligere styrker en viktig relasjon med en nøkkelpartner. Det er en betydelig kommersiell bragd for vår undervannsvirksomhet så vel som en viktig strategisk utvikling i vår ekspansjon i Angola og den bredere regionen, sier toppsjef Øyvind Eriksen.

Aker Solutions stiger 5,6 prosent til 94,65 kroner.

Venter på Kina

På makrokalenderen står amerikanske konsumtall for mars tirsdag, der det forventes samme lave vekst som i februar. I tillegg slippes den tyske tillitsindeksen ZEW samt boligprisindeksen NAHB i USA.

Størst oppmerksomhet er imidlertid ventet mot kinesiske BNP-tall for første kvartal som offentliggjøres klokkken 04.00 natt til onsdag, påpeker DNB Markets i sin morgenrapport.

Kina opplevde veksthikke i januar og februar, og kinesiske myndigheter åpnet i forrige uke opp for at veksten i inneværende år kunne havne både under og over målet om en vekst på 7,5 prosent.

Snittforventningen til første kvartal er 7,3 prosent, med en spredning fra 7,2 til 7,7 prosent, ifølge DNB.

"Basert på fem aktivitetsindikatorer – vareproduksjon, kraftproduksjon, jernbanefrakt, passasjertrafikk og banklån – anslår vi en BNP-vekst på 7,2 prosent, dvs. i nedre del av forventningene. Havner vi lavere, må det påregnes negative markedsutslag", heter det.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,53 prosent til  548,14poeng.

Les også:
Obama og Putin i ny telefonsamtale
Oljeprisene svekkes
- Russland truer ikke med gasskutt
Asia i dag: Kinas korthus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.