Å være aksjonær i REC Silicon og REC Solar må føles som en heftig berg-og-dalbane-tur.

I REC Silicon er det få som har opplevd større oppturer og nedturer enn Jens Ulltveit-Moe, som er største eier med rundt 20 prosent.

For et drøyt år siden hadde Ulltveit-Moe et solid urealisert tap i REC Silicon-aksjen, før en fantastisk oppgang i februar og mars i år gjorde at han plutselig satt med en gigantgevinst på 1,1 milliarder kroner.

Nå har imidlertid aksjen kollapset igjen med et fall på over 25 prosent siste måned, og Ulltveit-Moes gevinst er barbert med over 800 millioner kroner i samme periode, skriver Finansavisen.

Haudemann selger

Også REC Solar-aksjen har falt kraftig den siste tiden, fra 119 kroner i mars til mandagens sluttkurs på 83 kroner.

Det har gått hardt utover gevinsten til storinvestor Jan Haudemann Andersen.

På topp hadde Solar-aksjene hans en verdi på 357 millioner kroner, der 160 millioner ifølge Finansavisen var ren gevinst. Nå er verdien falt med 118 millioner og gevinsten er skrumpet til 42 millioner kroner.

Nå kan det se ut til at han har fått nok av kursfallet, da han ifølge avisen har kvittet seg med 250000 aksjer siste uke og sikret en gevinst.

Les også: Oppgraderer solaksje


Salgssignaler i Rec Solar dnPlus


Toppsjefen går i Rec Solar


Drar i bremsen dnPlus
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.