Ti minutter inn i handelen på årets desidert korteste dag på Oslo Børs stiger hovedindeksen 0,4 prosent.

Børsen åpnet to timer forsinket på grunn av tekniske problemer. Da hadde børsen allerede jobbet i syv timer med å fikse feilen.

Teknisk sett besto feilen i at meglerne ikke fikk logget seg på å for å få tilgang til grunnlagsdata. Dette kan være sluttkurser, handelen som skjedde igår og identifikasjon for ulike verdipapirer som skal handles.

- Men i morges kunne vi heller ikke plassere data der meglerne skulle hente det, forklarte kommunikasjonsdirektør Per Eikrem til DN tidligere på dagen onsdag.

Systemet som i dag brukes på Oslo Børs var nytt i 2012. Eikrem sier det har hatt 100 prosent oppetid - inntil i dag.

Handelen stenger klokken 13 i dag, før påskeferien.

- Når det først skulle skje, var i dag en bra dag å bli rammet av datafeil?

- Enhver dag er viktig. Det er aldri en god dag å stenge markedet, sier Eikrem.

- Men det er vel historisk lav omsetning onsdag i påskeuken?

- Det har jeg ikke sett på. Veldig mye av omsetningen kommer fra utenlandske aktører. Det er litt særnorsk at alle er på påskeferie akkurat nå. Men det er eneste dagen i året hvor vi stenger tidligere, så omsetningsmessig er den ikke på gjennomsnittet, sier kommunikasjonsdirektøren.

Storbanken DNB er så langt soleklart mest omsatt med over 300 millioner kroner. Aksjen stiger i overkant av prosenten til 99,90 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,43 prosent til 548,20 poeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.