Det amerikanske aksjemarkedet var opp tirsdag anført av teknologibørsen Nasdaq tirsdag. Gigantbud løftet farmasisektoren på New York-børsen.

- Sentimentet hadde blitt for negativt, og noen ganske gode resultatfremleggelser har begynt å hjelpe markedet. Kombinert med positive transaksjonssamtaler og småprat i helsesektoren, gir det en bedre stemning til hele markedet og definitivt noe støtte, sier tradingsjef Michael James i Wedbush Securities til Bloomberg.

Filmstrømmetjeneseten Netflix fosset frem etter å ha lagt frem kvartalsresultater mandag kveld, ifølge Bloomberg News.

Netflix opplyser tirsdag at det vil øke prisen med én til to dollar i måneden for nye filmleie-kunder. I dag betaler man 7,99 dollar per måned for ubegrenset tilgang til filmarkivet som inkluderer Netflix' egenproduserte drama "House of Cards".

Selskapet la også frem kvartalsresultater som overgikk ananlytikernes forventninger. Samtidig stiger antall abonnenter.

Netflix-aksjen var opp 7 prosent til 372,90 dollar.

Legemiddelselskapet Allergan ble dagens børsvinner etter et bud på 45,7 milliarder dollar fremlagt av kanadiske Valeant Pharmaceuticals i samarbeid med investoraktivisten Bill Ackman. Allergan er kjent for sin Botox-antirynkebehandling.

Allergan var opp 15,25 prosent til 163,65 dollar.

Helsesektoren kom også i fokus gjennom en avtale mellom gigantene GlaxoSmithKline og Novartis, som åpner for en utveksling av eiendeler på i alt 20 milliarder dollar i et forsøk på å motvirke utgiftskutt i helsesektoren og konkurranse fra generika, ifølge Reuters.

Novartis steg rundt 1,3 prosent, mens GSK var opp rundt 2,2 prosent.

Kopimaskinprodusenten Xerox snudde nedgang til oppgang etter å ha senket forventingene til året og resultatene i andre kvartal.

Nøkkelindeksene på Wall Street ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:


Les også:
Fem tegn til vårløsning i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.