Det amerikanske aksjemarkedet var i negativt terreng onsdag der spenningen var knyttet blant annet til Apple, som rapporterer kvartalstall etter børsens stengetid.

Facebook sluttet ned 2,65 prosent i ordinær handel, men spratt opp igjen i etterbørshandelen etter å ha presentert langt sterkere omsetning som følge av økte annonseinntekter.

Nettoresultatet i første kvartal var på 642 millioner dollar, eller 0,25 dollar per aksje, sammenlignet med 219 millioner dollar eller 0,09 dollar per aksje i samme periode ifjor.

Facebook melder også at finansdirektør David Ebersman går av, og erstattes av David Wehner, som rykker opp fra stillingen som ansvarlig for fusjoner og oppkjøp.

- De neste dagene er de viktigste i resultatsesongen ettersom noen store bjellesauer legger frem tall. Resultatene har ikke vært fantastiske dette kvartalet. Forventningene har allerede kommet ned ganske markert og lønnsomhetsveksten er svak sammenlignet med fjoråret. S&P-indeksen holder seg, men invstorene kommer til å trenger sterkere signaler for å begynne å kjøpe seg inn i markedet, sier aksjestraateg Heinz-Gerd Sonnenschein i Deutsche Postbank til Bloomberg.

Telefongiganten AT&T var markert ned etter å ha skuffet analytikernes forventninger.  Aksjen svekker seg 3,8 prosent.

Flyprodusenten Boeing var opp 2,4 prosent etter å ha lagt frem gode resultattall. Chips-, bleie- og vaskemiddelgiganten Procter & Gamble var lite endret ned etter å ha lagt frem bedre resultattall enn ventet onsdag, drevet av høyere hjemmehygiene-salg og bedre kostnadskontroll.

Salget av nye boliger i USA gikk kraftig ned i mars og var på det laveste på åtte måneder.

På månedsbasis var nedgangen på 14,5 prosent, mens det på forhånd var ventet en oppgang på 2,3 prosent, ifølge TDN Finans.

Elektronikkgiganten Apple legger også frem kvartalstall etter børstengning onsdag.

Apples salg ventes å være flatt for første gang på ti år, mens resultatene ventes ned fem prosent, ifølge Bloomberg. Det vil i tilfelle være det sjette kvartalet på rad med liten eller ingen vekst for den populære Iphone-produsenten.

Apple-aksjen var ned 1,2 prosent i ordinær handel.

Nøkkelindeksene på Wall Street ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:


Les også:
Sterkt resultat fra Boeing (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.