Bård Mikkelsen går av som styreleder i Cermaq, og forslag til etterfølger ventes kunngjort onsdag, skriver TDN Finans.

Det skriver Intrafish tirsdag kveld.

Cermaq vil, etter det Intrafish kjenner til, publisere innkallingen til sin ordinære generalforsamling onsdag. Der vil valgkomiteens forslag til nytt styre være vedlagt. Intrafish er ikke kjent med hvem som foreslås som ny styreleder.

Mikkelsen har seks år bak seg i Cermaq-styret.

- Tiden var inne for andre prioriteringer. Jeg har som kjent flere andre styreverv, og er nettopp også blitt styreleder i børskandidaten Havyards. Så tiden strekker rett og slett ikke til, sier Mikkelsen.

Den tidligere Statkraft-sjefen er blant annet styreleder i energiselskapet Powel samt Clean Energy Group, et selskap som utvikler vannkraftprosjekt i Georgia.

LES OGSÅ: Mer utbytte fra Cermaq

Den avtroppende styrelederen sier at prosessen rundt budet fra Marine Harvest slett ikke var så konfliktfullt som en fikk inntrykk av gjennom media.

- Forholdet til Marine Harvest er godt, og Cermaq og Marine Harvest ville ha vært en god kombinasjon. Dessverre kom budet fra Marine Harvest samtidig med vårt bud på Copeinca.

Spørsmålet rundt Copeinca, samt prisingen av Cermaq, var det som gjorde at det ikke ble noe av sammenslåingen, ifølge Mikkelsen.

- Vi mener at Cermaq og Marine Harvest ville vært en sterk og god industriell kombinasjon, sier han.

Mikkelsen mener at salget av EWOS var noe av det mest interessante og positive i hans tid som styreleder i Cermaq.

- Salget var veldig verdiskapende for aksjonærene. Det var en interessant, men også veldig arbeidskrevende prosess, sier han til Intrafish.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Svak bedring i Kina

Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati

Brende må svare på regjeringens Dalai Lama-syn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.