Oslo Børs åpner svakt i rødt onsdag, etter solid oppgang dagen før.

Komposittbeholderprodusenten Hexagon sendes opp 3,61 prosent, etter å ha fått en ordre på LPG-beholdere til Irak. Kontrakten har en verdi 13,6 millioner dollar, skriver TDN Finans. Levering av ordren vil være i andre halvår 2014.

Rec Silicon og Marine Harvest stiger henholdsvis 1,91 og 0,62 prosent.

Børskjempene Statoil og Telenor bidrar til å trekke børsen ned, med en nedgang på henholdsvis 0,29 og 0,45 prosent

- Ukens viktigste tall

Onsdag klokken 10 kommer foreløpig PMI fra eurosonen, og beskrives som «ukens viktigste tall» i morgenrapporten til Nordea Markets. Det er ventet at indeksen vil vise fortsatt vekst.

Samlet PMI er ventet å ligge på 53 i april mot 53,1 måneden før.

«Det er ikke ventet betydelige endringer i hverken indeksen for tjenester eller industri. Trolig bidrar blant annet svakere etterspørsel fra fremvoksende økonomier til at vi ikke ser oppgang i PMIen denne måneden», heter det i rapporten.

Mindre skuffende fra Kina

Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen for Kina (PMI) viste 48,3, noe som indikerer at aktiviteten svekkes – slik den har gjort de fire siste månedene. Tallet var i tråd med konsensus, og høyere enn det har vært i de foregående månedene.

Det asiatiske markedet reagerte blandet på nyheten.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,05 prosent til 560,87 poeng.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Svak bedring i Kina

Problemer i kø for danskenes nye helikoptre

Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati

Brende må svare på regjeringens Dalai Lama-syn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.