Seismikkselskapet TGS-Nopec Geophysical fikk et driftsresultat på 94 millioner dollar i første kvartal 2014, mot et driftsresultat på 89 millioner dollar i samme periode i fjor.

Det melder selskapet torsdag.

Det var på forhånd ventet et driftsresultat på 80 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Nettoresultatet i perioden ble 68 millioner dollar (60) av netto driftsinntekter på 222 millioner dollar (211).

Det var ventet et nettoresultat på 56 millioner dollar og netto driftsinntekter på 202 millioner dollar.

Selskapet hadde 137 millioner dollar i late sales i kvartalet, mot 127 millioner dollar samme kvartal året før.

Selskapets ordrebok var på 213 millioner dollar ved slutten av kvartalet, som er opp 45 prosent fra samme periode året før, men ned fra 281 millioner dollar i fjerde kvartal 2013.

Gjentar guiding

TGS-Nopec gjentar at de venter netto driftsinntekter på 870-950 millioner dollar i 2014 og at kontraktsinntektene ventes å utgjøre rundt fem
prosent av driftsinntektene.

Selskapet regner fortsatt med å investere 390-460 millioner dollar i multiklientseismikk i 2014, og ser et gjennomsnittlig prefunding-nivå på 45-55 prosent.

Gjennomsnittlig multiklientamortisering anslås til en rate på 40-46 prosent i år.

Startet undersøkelser i Barentshavet

Selskapet opplyser samtidig at det har startet opp nye multiklient 2D- og 3D-undersøkelser i Barentshavet før den 23. konsesjonsrunden i Norge.

Begge undersøkelsene er «støttet» av bransjefinansiering, og dataene vil være tilgjengelige for kunder fra fjerde kvartal 2014.

3D-runden er en forlengelse av Hoop med 3.100 kvadratkilometer, som gjør at selskapet totalt vil få data på 20.000 kvadratkilometer, og vil gjøres med
tistreamersfartøyet «Geco Eagle», og vil blant annet dekke Wisting-funnet.

2D-undersøkelsen er en forlengelse på 6.600 kilometer fra eksisterende database, og vil dekke den østlige delen av norsk del av Barentshavet, inklusive nyåpnede
områder i den tidligere norskrussiske sonen. Undersøkelsen vil bli gjort med "Academik Shatskiy".

LES OGSÅ:

Rapport om økologisk mat snart klar

Ekspert: Kun unnskyldning overfor Kina er godt nok

Apple slår forventningene og varsler storstilt aksjekjøp

Facebook med gode kvartalstall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.