2013 ble et lønnsomt år for Siem Industries. Det Cayman Island-registrerte holdingselskapet med eierinteresser innen oljeservice, shipping og finans hadde et konsolidert resultat på 160 millioner dollar i fjor. Selv om det er en betydelig reduksjon fra året før, drypper det likevel på den London-bosatte gründeren og styreformann Kristian Siem.

«Må jobbe minst femti prosent»

Mot å bruke «minst femti prosent av sin arbeidstid, egenskaper og arbeidskraft til å arbeide for og promotere interessene til selskapet», får Siem en årlig kompensasjon på 600.000 dollar, omlag 3,6 millioner kroner. I tillegg får han ekstra kompensasjon tilsvarende fem prosent av konsernets overskudd som er overskytende fem millioner dollar.

I årsrapporten for 2013 fremkommer det at Siem for årene 2012 og 2013 får utbetalt henholdsvis 8,3 millioner dollar og 12,8 millioner dollar fra Siem Industries, en sum som samlet beløper seg til 133,4 millioner kroner i samlet kompensasjon for de to årene.

Svigerfar styrer kompensasjon

I kompensasjonskomiteen i selskapet sitter Siems 82 år gamle svigerfar M.D. Moross, sammen med Barry W. Ridings, viseformann for investment banking for Lazard Freres & Co.

Også Siems bror Ivar er engasjert i selskapet, men som direktør.

Som selskapets Chairman har Siem også en opsjon på å kjøpe eiendommen Jerpefaret 12 i Voksenlia i Oslo når han ikke lenger er ansatt i selskapet eller i noen av dets datterselskaper. I dag disponeres bygget av Siem Capital.

Selger etanolselskap

Også neste år kan bli innbringende for Siem Industries. Selskapet jobber med å selge det amerikanske etanolselskapet GTL Resources, som det kjøpte i 2011 gjennom datterselskapet Sinav. GTL eies sammen med en britisk trust, men er ikke en del av konsernets kjernevirksomhet. Selskapet er gjeldfritt, og det forventes at selskapets resultat for 2013 blir 42 millioner dollar.

I årsrapporten skriver Siem Industries at de regner med at selskapet blir solgt med betydelig fortjeneste innen utgangen av årets andre kvartal.

Kristian Siem var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.