Oslo Børs la på seg litt over et halv prosentpoeng fredag, noe som var nok til å sette ny sluttnoteringsrekord.

Den høyeste sluttnoteringen noensinne lyder nå på 566,24 poeng.

Den forrige rekorden var på 565,16 poeng og ble satt 21. januar i år. Den høyeste intradagsnoteringen skjedde dagen etter den 22. januar, og var på 566,95 poeng.

Til tross for at nye rekorder er blitt satt med korte mellom de siste månedene, blekner årets oppgang mot fjoråret. Sålangt i år er hovedindeksen opp 3,17 prosent, mot over 23 prosent i 2013.

Seadrill-selskap øker utbytte

Dagens opptur ble blant annet drevet av John Fredriksens riggkjempe Seadrill, som steg 3,5 prosent og var børsens fjerde mest omsatte aksje.-

Styret i Seadrill Partners har besluttet å betale et utbytte på 0,5075 dollar pr enhet for første kvartal 2014, som er en økning på 14
prosent fra utbyttenivået for fjerde kvartal 2013, ifølge TDN Finans.

Riggbyks

Det Frederik W. Mohn-dominerte riggselskapet Songa Offshore spratt opp 11,44 prosent til 2,63 kroner, og var omsatt for 6,3 millioner kroner.

Selskapet melder fredag å ha solgt enhetene "Songa Mercur" og "Songa Venus" for mellom 180 og 235 millioner dollar, avhengig av earn-out.

- Dette er en strategisk milepæl for Songa Offshore for å bli et riggselskap med fokus på værharde «midwater»-områder, sier konsernsjef Bjørnar Iversen i dagens melding.

Les også: Songa selger to rigger

Totalprovenyet for Songa Offshore fra transaksjonen vil være inntil 168,4 millioner dollar, fremgår det.

Blant andre børsvinner var solenergiselskapet Rec, som steg 4,8 prosent. Solarvirksomheten som ble skilt ut ifjor, Rec Solar, fikk et bruttoresultat på 16 millioner dollar i første kvartal 2014, mot 18 millioner dollar i fjerde kvartal 2013, ifølge TDN Finans.

Jekker opp Statoil

Tungvekter Statoil steg også mer enn hovedindeksen, og var opp 0,76 prosent til 173,30 kroner, omsatt for 373 millioner kroner, som dagens mest omsatte aksje.

JP Morgan høyner kursmålet på Statoil fra 175 til 180 kroner og gjentar en overvektanbefaling på aksjen, ifølge TDN Finans.

I andre enden trakk bankkjempen DNB, som var ned to prosent til 102,4 kroner, omsatt for 314 millioner kroner, som dagens nest mest omsatte aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,6 prosent, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for rundt 2,6 milliarder kroner.

Les også:
Ukraina-uroen tynger Wall Street  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.