Solselskapet Rec Solar fikk en ebitda på 16 millioner dollar i første kvartal 2014, mot 18 millioner dollar i fjerde kvartal 2013.

Det opplyser selskapet fredag.

- Vi opplever god etterspørsel i våre viktigste markeder i Europa og Japan. Sammen med våre partnere arbeider vi kontinuerlig med å forbedre vårt produkttilbud og forbedre vårt nærvær i markedet, sier Rec Solar-sjef Øyvind Hasaas i en kommentar.

- Vår ekspansjonav 300 MW modulkapasitet gjennom to nye modullinjer, vil legge til rette for innføring av teknologi og utvide vårt produkttilbud til kundebasen vår. Dette er et viktig skritt for å styrke vår posisjon i «high end»-markedet, sier han.

Rec Solar fikk et driftsresultat i kvartalet på 11 millioner dollar (13) av driftsinntekter på 175 millioner dollar (182).

Selskapet fikk et resultat før skatt på 11 millioner dollar i første kvartal, mot 11 millioner dollar året før.

Solpanelproduksjonen var 216 megawatt (MW) i kvartalet. Selskapet hadde i fjerdekvartalsrapporten et mål på 215 megawatt i første kvartal.

Volumnedgang

Rec Solars inntektsreduksjon på fem prosent i første kvartal fra fjerde kvartal skyldes volumnedgang og ikke markedsforhold, skriver TDN Finans.

Det sier finansdirektør Martin Cooper i Rec Solar på kvartalspresentasjonen fredag.

- Vi selger alt vi produserer. Første kvartal er ofte det mest rolige av de fire på grunn av kinesisk nyttår, sier Cooper.

Han presiserer at inntektsreduksjonen ikke skyldes markedsforhold, og at det ikke er en trend man skal vente seg videre.

Hever guiding

Rec Solar øker guidingen for investeringer i 2014 til 70 millioner dollar fra tidligere 40 millioner dollar.

Blant investeringene er «debottlenecking» som skal øke eksisterende kapasitet med 100 megawatt, og bedret konfigurering av smelteovn som øker barre-kapasiteten med 200 megawatt.

Selskapet skal også investere i ytterligere to produksjonslinjer for moduler for å øke kapasiteten med ytterligere 300 MW til totalt 1,3 GW i andre halvår 2015.

Selskapet opplyste i rapporten for fjerde kvartal at de vurderte et «debottlenecking»-prosjekt, og at dette ville kreve en investering på mellom 25 og 30 millioner dollar.

LES OGSÅ:

Vår-smell for Halvorsen

– Faren stiger for russisk militæraksjon mot Ukraina

75 prosent prishopp på bensin i Iran

IT-giganter inngikk milliardforlik med ansatte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.