I samme periode i fjor måtte Volvo bokføre et tap på 101 millioner.

Omsetningen i de tre første månedene av 2014 kom opp i 65.646 millioner, mot 58.344 millioner i januar-mars 2013, viste tall som konsernet la fram fredag.

Men ordreinngangen har minket fra over 61.000 kjøretøyer i første kvartal i fjor til vel 55.000 i år.

– I løpet av de tre første månedene av 2014 minsket etterspørselen i Europa som ventet, i sammenligning med den meget sterke avslutningen på 2013. Da valgte kundene å fornye sine bilparker før EUs nye utslippsregler trådte i kraft i januar i år, sier Volvo-sjef Olof Persson.

LES OGSÅ: Kinesere vil kjøre Volvo

– Tiltakene vi har satt i verk for å øke konsernets lønnsomhet går etter planen og begynner å vise positiv virkning, tilføyer Persson. Nye kostnadskutt blir en hovedsak for Volvo i 2014, varsler han.

Volvo varslet i fjor høst at konsernet skulle spare inn fire milliarder kroner, og i vinter ble det opplyst at 4.400 stillinger skulle kuttes. Et program for frivillig avgang er satt i verk i Sverige og skal følges opp med tilsvarende tiltak i andre land der konsernet har virksomhet.

LES OGSÅ:

Vår-smell for Halvorsen

– Faren stiger for russisk militæraksjon mot Ukraina

75 prosent prishopp på bensin i Iran

IT-giganter inngikk milliardforlik med ansatte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.