Riggselskapet Songa Offshore selger boreriggene Mercur og Venus til riggselskapet Opus Offshore Group, fremgår det av en børsmelding fredag.

Begge riggene er lokalisert i Sørøst-Asia.

I tillegg melder selskapet at de har etablert et samarbeidsselskap (joint venture) med Opus for selskapenes virksomhet i regionen.

Opus vil overta riggene hundre prosent og vil bli drevet av det nye selskapet.

Songa Offshore mener transaksjonen har en totalverdi på mellom 180 og 235 millioner dollar. Det betyr at Songa i beste fall kan tjene litt over 1,4 milliard kroner på avtalen.

Alt av Songas virksomhet i Sørøst-Asia vil bli overført til det nye selskapet.

Songa-sjef Bjørnar Iversen omtaler avtalen som «en strategisk milepæl» for selskapet.

- Komplett pakke

Det norske riggselskapet mener det med samarbeidsselskapet står bedre rustet i regionen.

«Ved å kombinere ressursene til Songa og Opus i Asia, vil samarbeidsselskap gi en komplett pakke av tjenester for internasjonale boreoperasjoner», heter det i meldingen.

Opus vil overføre boreskipene i sin Tiger-serie, som er under bygging eller i ordre med planlagt levering de neste tre årene, til det nye selskapet.

Har opsjon

Totalt proveny fra tranaksjonen vil være på 168,4 millioner dollar. Songa skriver at Opus vil overføre 102,5 millioner dollar i kontanter ved slutten av mai.

I tillegg er det et upfront-oppgjør, hvor Opus Offshore vil ha en opsjon på kjøp av Songa Offshores andel på 50 prosent i samarbeidsselskapet for 20 millioner dollar som begynner 30 måneder etter oppstarten av Songa-Opus-jvet. Denne opsjonen vil være gyldig i tolv måneder, skriver TDN Finans.

LES OGSÅ:

Vår-smell for Halvorsen

– Faren stiger for russisk militæraksjon mot Ukraina

75 prosent prishopp på bensin i Iran

IT-giganter inngikk milliardforlik med ansatte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.