Solselskapet Rec Silicon kan vise til et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 17,5 millioner dollar, noe som tilsvarer 103,5 millioner kroner. Det er sterkere enn kvartalet før, da selskapet hadde et drifsresultat før avskrivninger på 7 millioner dollar.

Det er imidlertid ikke like sterkt som ventet. Ebitda var ventet til 129 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Selskapet fikk et nettoresultat på -51 millioner dollar i kvartalet, mot -37 i samme periode året før. Resultatet inkluderer en verdijustering på konvertibel obligasjon på -37 millioner dollar, skriver TDN Finans.

De røde tallene skyldes ifølge selskapet mindre produksjon som følge av planlagt produksjonsstans.

- Etableringen av samarbeidsselskapet Yulin har sikret Rec Silicons ledende posisjon i bransjen, samtidig som det har styrket vår finansielle styrke, sier Rec Silicon-sjef Tore Torvund i en kommentar.

Rec har redusert en betydelig bit av selskapets gjeld. Mens selskapet i utgangen av forrige kvartal hadde en gjeld på 307 millioner dollar, hadde selskapet i utgangen av første kvartal en gjeld på 212 millioner dollar.

Tapet fra videreført virksomhet var på 48,7 millioner dollar i første kvartal, mot et tap på 3,2 millioner dollar kvartalet før.

«Det økte tapet skyldes hovedsakelig lavare ebitda og verdiendringer av konvertible obligasjoner», heter det.

Rec ble skilt ut i selskapene Rec Silicon og Rec Solar ifjor, og har bare rapportert finansielle resultater de to siste kvartalene.

Produserte mindre

Rec Silicon produserte 3.979 tonn silisium i første kvartal 2014, mot ventet 4.360 tonn, skriver TDN Finans

Sol elskapet guidet ved forrige rapport en silisiumproduksjon i første kvartal til 4.340 tonn.

Selskapet venter en produksjon på 4.350 tonn silisium i andre kvartal 2014.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Snev av deflasjon i Kina

Solberg punkterer forslag om kutt i sykelønn og velferdsytelser

Sp-lederen knaller til mot Erna

Varsler liberalisering av plan- og bygningsloven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.