- Våre fremskritt i første halvår viser at vi er godt på vei til å skape en mer kundefokusert, omkostningseffektiv og konkurransedyktig bank, sier Thomas Borgen, administrerende direktør i Danske Bank.

Resultatet før skatt første halvår er på 8,6 milliarder danske kroner. Etter skatt er resultatet 6,9 milliarder danske kroner, som er en fremgang på 88 prosent fra første halvår året før.

Øker forventning med en milliard

Resultatet for 2014 forventes nå å ligge i intervallet 10-13 milliarder danske kroner, mot tidligere varslet 9-12 milliarder. Justeringen er basert på forbedring i de fleste inntektspostene, at kostnader og nedskrivninger utvikler seg bedre enn forventet, i tillegg til salget av bankens andel i betalingsselskapet Nets.

Danske Bank-aksjen stiger 4,5 prosent torsdag formiddag.

I Norge er Danske Bank landets fjerde største bank med en markedsandel på mellom fire og fem prosent, og leverer sitt sterkeste kvartal noensinne.

Har nådd målet for 2015

Egenkapitalavkastningen etter skatt var på 9,2 prosent, mot 5,2 prosent for første halvår 2013. Inkludert Nets-salget har banken allerede nådd avkastningskravet på ni prosent, som var målet for 2015.

Borgen når kravet etter ti måneder som toppsjef. Da han tiltrådte var kravet 12 prosent, men det ble senere senket til ni prosent i løpet av 2015 av bankens styreleder Ole Andersen, skriver borsen.dk.

Les også:

Sterke tall fra Danske Bank  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.