Dollar handles mandag morgen på et toppnivå mot euro for de seneste åtte månedene, idet investorer øker satsingen på at kursen vil kunne stige til sitt høyeste nivå siden november 2012, skriver TDN Finans.

Nøkkeltall for USA denne uken ventes ifølge analytikerestimater å vise at veksten i tjenestesektoren er den høyeste på tre år, at sysselsettingen utenom landbruket steg med over 200.000 for sjette måned på rad, og at den økonomiske veksten tok seg opp igjen i andre kvartal.

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve starter sitt todagersmøte tirsdag, for å drøfte takten på fremtidige renteøkninger, og om obligasjonskjøpene i markedet skal reduseres ytterligere.

- Feds reaksjon på allerede sterkere nøkkeltall vil være interessant, men dens politikk er absolutt avhengig av nøkkeltallene fremover. Dollar vil være tilbøyelig til å gå sakte oppover, mens euro kan ventes å forbli under press på kort sikt, sier Sam Tuck, senior valutastrateg i ANZ Bank New Zealand, til nyhetstjenesten.

Euro ble sent fredag kveld notert til 1,3430 dollar, mens dollar ble handlet for 101,84 yen. Mandag morgen er disse valutakryssene på henholdsvis 1,3427 dollar og 101,82 yen.

Kronen er mandag morgen svekket med om lag to øre mot euro, til 8,3579, i forhold til kursen ved stengetid for Oslo Børs fredag. I samme tidsrom er kronen svekket med om lag én øre mot dollar, til 6,2248.

Les også:
Argentina er to dager unna ny statsbankerott
17 ting du aldri hører suksessrike personer si
Advarer mot utleiefellene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.