Skandiabanken fikk et resultat før skatt på 272 millioner kroner i årets første halvår. Til sammenligning var resultat før skatt på 131 millioner kroner i fjorårets første seks måneder.

Skandiabanken tjener nå 30 ganger mer i Norge enn i hjemlandet Sverige. Banksjef Øyvind Thomassen mener det skyldes fire årsaker: Rentemarginene er bedre i Norge, banken har flere kunder i Norge enn i Sverige, og banken i Norge tjener bedre på kredittkort- og forbrukslånkunder. Organiseringen av det norske banksystemet bidrar også til at Skandiabanken gjør det bedre, forklarer han overfor E24.

– I Norge er det tradisjon på at bankene i større grad enn i Sverige deler på utviklingen av infrastruktur. I Norge har vi for eksempel Evry hvor de fleste norske bankene er kunder som gjør infrastrukturen mye billigere for den enkelte banken. I Sverige har man ikke den samme tradisjonen for å dele som i Norge, sier Thomassen.

Takker Evry

Han mener det derfor er på sin plass å sende en blomst til Evry. Men Evry har forbedringspotensial og får derfor ikke en hel blomst, kun en halv, mener banksjefen.

I fjor sommer sendte han en takk til DNBs konsernsjef Rune Bjerke for Skandiabankens vekst.

Gjensidige Forsikring

Les også:
11 grep som gjør CV-en din til gull  
Dette er Norges mest fremgangsrike kommune
17 ting du aldri hører suksessrike personer si  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.