Danske Markets, Nordea Markets og SEB gjentar sine hold-anbefalinger på Statoil-aksjen etter kvartalsrapporten fredag, det fremgår av oppdateringer fra de respektive meglerhusene mandag.

Oppdaterte utsiktene

SEB kutter sine eps-estimater for 2014-16 med to til tre prosent på høyere avskrivninger, men gjentar kursmålet på 190 kroner.

SEB-analytikerne fremholder at Statoils utsikter, hvor verdiskapende vekst drives av kostnads- og kapitaldisiplin, fortsatt er intakte, men at Statoil-aksjen har utviklet seg 17 prosent bedre enn sine konkurrenter så langt i år, som har ført til at aksjen er verdsatt på linje med konkurrentene.

«Vi tror bedre avkastning kan bli funnet andre steder», heter det i SEB-oppdateringen.

Nordea Markets mener Statoil-aksjen fortsatt ikke er billig, og nedjusterer estimatene for inneværende år «marginalt», men gjentar kursmål 188 kroner.

Danske Markets er litt mer positive og beskriver fredagens kursnedgang på 2,5 prosent som er «overreaksjon». Danske-analytikerne høyner kursmålet på Statoil-aksjen fra 198 til 200 kroner, og melder samtidig om at kjøpsinteresse bør starte på 180 kroner.

DNB Markets gjentar sin salg-anbefaling på Statoil. Meglerhuset har kursmål på 155 kroner.

DNB-analytikerne nedjusterer eps-estimatene sine med to prosent for 2014 og en halv prosent for 2015-2016, og venter at gassproduksjonen fortsatt vil være redusert i tredje kvartal, som følge av de svake prisene i Europa.

Statoil falt 1,4 prosent til 181,50 kroner pr aksje, omsatt for 438 millioner kroner.

Kutter PGS-kursmål

SEB kutter sitt kursmål på Petroleum Geo-Services fra 77 kroner til 63 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen, det fremgår av en oppdatering fra SEB mandag.

«Vi har kuttet våre ebit-marginestimater med tre prosent til 24 prosent for 2014 og 22 prosent for 2015. Totalt har vi kuttet våre EBITDA estimater med åtte prosent til 771 millioner dollar for helåret 2014 og med ni prosent til 810 millioner dollar for 2015 sammenlignet med estimatene vi hadde før inntjeningsoppdateringen 14. juli», heter det i SEB-oppdateringen.

Ifølge Bloomberg News nedgraderte Barclays PGS fra overweight til equalweight.

PGS falt 2,0 prosent til 54,00 kroner pr aksje, omsatt for 130 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,84 prosent til 616,94 poeng, omsatt for 2,21 milliarder kroner.

Les også:
Dette er Norges mest fremgangsrike kommune
11 grep som gjør CV-en din til gull
Advarer mot utleiefellene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.