Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,51 prosent til 620,08 poeng tirsdag morgen.

Følg hovedindeksen her.

Trapper ned

Mandag kveld ble det kjent at Tor Olav Trøim (51) gir seg etter 19 år som John Fredriksens høyre hånd. Med seg i «sluttpakke» får Trøim aksjer til en verdi av nesten 1,2 milliarder kroner i gasstankrederiet Golar LNG, samt riggaksjer i Seadrill for 454 millioner kroner.

Aksjene har en samlet verdi på 1,61 milliarder kroner basert på sluttkurser mandag.

- Dette er en nedtrapping av hans rolle i Fredriksen-systemet. I utgangspunktet vil det ha ingen umiddelbar effekt for selskapets drift eller styre. Seadrill er også et av selskapene han fortsatt være involvert i, så jeg tror ikke man skal forvente de store endringene i styret heller på mellomlang sikt, sier analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank til DN.

Stormyr mener dette kan være et tegn på at Fredriksen reduserer sin posisjon.

- Det man kan lese av meldingen er likevel at John Fredriksen reduserer sin posisjon. Selv om det er Trøim som er kjøper, kan det likevel sees som et signal på at Fredriksen synes det er et greit tidspunkt å selge seg ned på. Aksjen priser inn mer fremtidig verdiskapning enn den har gjort på lenge, i et riggmarked som er mer utfordrende, sier analytikeren.

Marine Harvest-aksjen stiger 0,23 prosent og Seadrill-aksjen er opp 0,35 prosent på Oslo Børs tirsdag.

Avventende

Oppgangen kan være påvirket av mandagens oppgang i både USA og Europa, samt en høyere oljepris, ifølge en oppdatering fra et meglerhus.

Flere meglerhus tror vi står overfor en dag med avventende holdning før flere viktige nøkkeltall fra både Norge, USA og eurosonen kommer i morgen.

Nordsjøolje med levering i september ligger på 107,55 dollar per fat tirsdag morgen. Dette er uendret fra forrige handledag, da kontrakten falt 82 cent til 107,57 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs mandag lå prisen på rundt 107,19 dollar per fat.

Oljeselskapet Statoil er opp 0,44 prosent.

LES OGSÅ: Deutsche Bank knuste forventningene

Dollar fortsatt på topptur(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.