John Fredriksen gir Tor Olav Trøim mye av æren for at han har skapt den store formuen.

-Det har fungert bra mellom Tor Olav og meg. Han vil ha vekst hele tiden; jeg har flere ganger satt ned foten. Det er alltid noe vi er uenige om. Det er jo fordi vi er så forskjellige, men samtidig utfyller vi hverandre. Det er derfor jeg er kommet dit jeg har, sa John Fredriksen i et intervju med DN i begynnelsen av mai.

Diskusjon

Fredriksen fortalte da at det pågikk en diskusjon mellom ham og Trøim om arbeidsdelingen fremover, der Trøim konsentrerer seg mer om Seadrill, Golar LNG og Marine Harvest, mens han selv fortsetter å bruke mye tid på shipping.

- Jeg er opptatt av at tingene skal fungere best mulig i alle selskapene. Det er viktig også med tanke på Kathrine og Cecilie, sa Fredriksen med henvisning til tvillingdøtrene, og gjør det klart at han ikke forventer at de skulle innta hans rolle, men heller bli forvaltere av verdiene.

-Det er ikke lett for jenter å gå inn i en operativ rolle i denne businessen. Den er dominert av menn, og den krever forferdelig mye jobbing,

Fortsetter å arbeide

- De fleste andre på din alder har allerede vært pensjonister i noen år. Hvordan ser du for deg fremtiden? spurte DN i intervjuet.

- Valget mitt er enten å fortsette å jobbe og utvikle selskapene eller selge meg ut. Det siste er egentlig ikke aktuelt; alternativet med å ha pengene i banken på lave rentenivåer er ikke veldig spennende. Så jeg fortsetter å arbeide og satser på å overlate dette til neste generasjon. Både Kathrine og Cecilie arbeider i gruppen og har styreverv i selskapene, sa Fredriksen.

Les også:

- For Fredriksen er det er et bra tidspunkt å selge seg ut på

Trøim trapper ned i Fredriksen-systemet: Får 1,6 milliarder

Nå er han god for over 100 milliarder

- John elsker dårlige markeder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.