SEB nedgraderer Subsea 7 fra kjøp til salg. Kursmålet nedjusteres fra 133 kroner til 88 kroner. DNB Markets gjentar en hold-anbefaling med kursmål 120 kroner, mens Fondsfinans gjentar kjøp med kursmål 148 kroner, skriver TDN Finans.

Banken kutter sine estimater for driftsresultat og eps i 2015 med henholdsvis 29 og 28 prosent basert på en estimert nedgang i omsetning på 7 prosent i 2015, og en 12,1 prosent driftsmargin, ned fra 15 prosent.

DNB Markets er to prosent over konsensus på justert ebitda for andre kvartal basert på høyere forventninger til omsetningen. De estimerer en omsetning i andre kvartal på 1,94 milliarder dollar og en justert ebitda på 383 millioner dollar, noe som gir en margin på 19,8 prosent.

«Dersom vi ser på ordrereserven i Brasil, som hovedsakelig består av langtids PLSV-kontrakter, så estimerer vi en nedgang på 15 prosent år/år. Dette kombinert med en nedgang i det vestafrikanske markedet og en potensiell svekkelse i Nordsjøen gjør at vi venter flat inntjening i 2015 og 2016», skriver DNB Markets.

Fondsfinans gjentar en kjøpsanbefaling på Subsea 7 med kursmål 148 kroner.

«Med Subsea 7-aksjen ned nesten 20 prosent siden midten av juni tror vi markedets forventninger til resultatet for andre kvartal er veldig lave. Derfor tror vi aksjen vil få en positiv reaksjon til et sterkt resultat for andre kvartal», skriver meglerhuset.

Les også:
Trøim trapper ned i Fredriksen-systemet: Får 1,6 milliarder
Dette betyr Argentina-kollaps for verdensøkonomien
Formuen hans har vokst med åtte milliarder i måneden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.