Berenberg gjentar en kjøpsanbefaling på Telenor og høyner kursmålet på aksjen fra 158 til 163 kroner. Meglerhuset mener Telenor tilbyr gode vekstutsikter innen telekom til en billig pris, det fremgår av en oppdatering fra Berenberg.

Berenberg-analytikerne fremhever at organisk ebitda(driftsmargin)-vekst i Telenor akselererte til seks prosent i andre kvartal, og mener aksjen er billig, særlig hvis man ser på EV (enterprise value) mot ventet operasjonell fri kontantstrøm i 2017, hvor Telenor-aksjen er priset mellom 20 og 30 prosent lavere enn sektoren samlet sett, anslår analytikerne.

Berenberg fremholder at det er oppsiderisiko i både Norge og Danmark.

I Norge regnes det som sannsynlig at arpu (gjennomsnittlig omsetning per bruker), som steg med tre kroner i andre kvartal, vil fortsette å bedre seg, og det fremheves at man ikke har sett majoriteten av effektene av kostnadsreduksjonsinitiativene som ble innført i første kvartal.

I Danmark håper Berenberg-analytikerne mest på M&A-aktivitet (sammenslåingen og oppkjøp), men om det skulle falle gjennom, finnes det ifølge dem andre positive muligheter - da primært for betydelige kostnadsreduksjoner. Dette er, ifølge meglerhuset, den viktigste suksessfaktoren ettersom kostnadsreduksjoner tillater en å kutte pris, som er det viktigste aspektet i det danske «høy churn»-markedet.

Av virksomhetsområder med nedsiderisiko, fremheves Dtac og Digi, som opererer i markeder hvor økt konkurranse ventes.

For Dtacs del frykter også Berenberg at potensialet for ebitda-vekst spises opp av høyere salgs- og markedsføringskostnader.

Hold-anbefaling

Credit Suisse gjentar hold-anbefaling og høyner kursmålet på Telenor-aksjen fra 140 til 150 kroner. Meglerhuset oppjusterer verdsettelsen på Norge-virksomheten etter en veldig solid kvartalsrapport, det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.

Credit Suisse-analytikerne lar seg imponere av omsetningsveksten i Norge, drevet av to prisøkninger og «et sjeldent tilfelle hvor lagdeling av data fungerer».

«Det er uklart om dette kan fortsette, men med et konsoliderende marked og Telenor nettverksfordeler, tror vi at omsetningsveksten kan fortsette ut 2015», heter det i oppdateringen.

Telenor-aksjen sluttet opp 0,6 prosent til 148,10 kroner, omsatt for 150 millioner kroner.

Nedgraderer Subsea 7

SEB nedgraderer Subsea 7 fra kjøp til salg. Kursmålet nedjusteres fra 133 kroner til 88 kroner. DNB Markets gjentar en hold-anbefaling med kursmål 120 kroner, mens Fondsfinans gjentar kjøp med kursmål 148 kroner, det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene tirsdag.

SEB kutter sine estimater for driftsresultat og eps (resultat per aksje) i 2015 med henholdsvis 29 og 28 prosent basert på en estimert nedgang i omsetning på 7 prosent i 2015, og en 12,1 prosent driftsmargin, ned fra 15 prosent.

DNB Markets er to prosent over konsensus på justert ebitda for andre kvartal basert på høyere forventninger til omsetningen. De estimerer en omsetning i andre kvartal på 1,94 milliarder dollar og en justert ebitda på 383 millioner dollar, noe som gir en margin på 19,8 prosent.

«Dersom vi ser på ordrereserven i Brasil, som hovedsakelig består av langtids PLSV-kontrakter, så estimerer vi en nedgang på 15 prosent år/år. Dette kombinert med en nedgang i det vestafrikanske markedet og en potensiell svekkelse i Nordsjøen gjør at vi venter flat inntjening i 2015 og 2016», skriver DNB Markets.

Fondsfinans gjentar en kjøpsanbefaling på Subsea 7 med kursmål 148 kroner.

«Med Subsea 7-aksjen ned nesten 20 prosent siden midten av juni tror vi markedets forventninger til resultatet for andre kvartal er veldig lave. Derfor tror vi aksjen vil få en positiv reaksjon til et sterkt resultat for andre kvartal», skriver meglerhuset.

Subsea 7-aksjen falt 1,6 prosent til 102,80 kroner pr aksje, omsatt for 265 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,47 prosent til 619,86 poeng, omsatt for 2,4 milliarder kroner.

Les også:
Oljegigant advarer mot Russland-sanksjoner
Nå flyr amerikanere og europeere via Oslo til Asia
Nordmenn sender Spotify til topps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.