Investor John P. Hussman i Hussman Funds frykter en «meget avansert aksjeboble», skriver Finansavisen.

I en fersk markedskommentar skriver Hussman at basert på de historisk mest troverdige målestokker så forbigår dagens aksjeboble enkelt boblene i 1972 og 1987 og forbigår også boblene i 1929 og 2007, og nærmer seg den «ekstreme» dotcom-boblen i 2000.

Styrt av overbevisning

Hussman, som er kjent for en negativ innstilling til aksjemarkedet, mener det enkle faktum er at det som først og fremst driver børsene til stadig nye høyder ikke er verdivurderinger eller fundamentale forhold, men overbevisning.

Den overbevisningen går ut på at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (FED) har kraft nok til å holde aksjemarkedet kunstig oppe, og at nullrenten ikke gir investorene noe annet valg enn å sitte med aksjer.

Blir mye verre hvis det utsettes

Investoren viser til at FED har skapt 4000 milliarder dollar (25.000 milliarder kroner) i ledig likviditet som noen må sitte med.

Ved fortsatt å beholde renten nær null kan FED ifølge Hussman utsette aksjekollapsen, men det eneste som oppnås da er et utfall som blir mye verre.

Mens den brede S&P 500-indeksen er opp rundt syv prosent hittil i år, er Hussman Strategic Growth Fund  ifølge Marketwatch ned 1,5 prosent hittil i år, mens Hussman Strategic Total Return er opp 6,8 prosent.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nå kan det bli noen urolige måneder på børsene


Frykter aksjekrakk som i 1987 - bare verre


- Nesten for godt til å være sant