Bakgrunnen for oppgangen er forsterket tillit til utviklingen i USAs økonomi, og fordelaktige obligasjonsrenter, skriver The Wall Street Journal.

Investorer i valutamarkedet avventer økonomiske indikatorer med potensiell påvirkning av markedet. I USA kommer den foreløpige beregningen av brutto nasjonalprodukt for andre kvartal onsdag, etterfulgt av kunngjøringen fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserves julimøte senere på dagen.

Torsdag kommer konsumpristall og sysselsettingstall for eurosonen, og fredag offentliggjøres sysselsettingstall for USA.

-Det er en viss forventning om at Fed-kunngjøringen vil inneholde en form for oppjustering av de rådende omstendighetene i USAs økonomi. Dette driver i en viss grad etterspørselen etter dollar, sier Richard Franulovich, senior valutastrateg i Westpac Bank, til avisen.

Kursene

Euro ble sent tirsdag kveld notert til 1,3409 dollar, mens dollar ble handlet for 102,12 yen. Onsdag morgen er disse valutakryssene på henholdsvis 1,3408 dollar og 102,11 yen.

Kronen er onsdag morgen om lag uendret mot euro, på 8,3780, i forhold til kursen ved stengetid for Oslo Børs tirsdag. I samme tidsrom er kronen marginalt svekket mot dollar, til 6,2488.

Les også:
Større aksjeboble enn 1929, 1987 og 2007
Innfører sanksjoner mot tre russiske banker
Nei til Fredly-anke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.