TGS-Nopec Geophysical Company fikk et driftsresultat på 82 millioner dollar i andre kvartal 2014, mot et driftsresultat på 98 millioner dollar i samme periode i fjor, skriver TDN Finans.

Det var på forhånd ventet et driftsresultat på 85 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Nettoresultatet i perioden ble 61 millioner dollar, ned fra 68 millioner dollar av netto driftsinntekter på 205 millioner dollar. Inntektene i fjor var 210 millioner dollar.

Det var ventet et nettoresultat på 60 millioner dollar og netto driftsinntekter på 209 millioner dollar.

Selskapet hadde 137 millioner dollar i late sales i kvartalet, mot 155 millioner dollar samme kvartal året før.

Selskapets ordrebok var på 224 millioner dollar ved slutten av kvartalet, som er opp 21 prosent fra samme periode året før, og opp fem prosent fra første kvartal 2014.

Gjentar guiding

TGS-Nopec gjentar at de venter netto driftsinntekter på 870-950 millioner dollar i 2014 og at kontraktsinntektene ventes å utgjøre rundt fem prosent av driftsinntektene.

Selskapet regner fortsatt med å investere 390-460 millioner dollar i multiklientseismikk i 2014, og ser et gjennomsnittlig prefunding-nivå på 45-55 prosent.

Gjennomsnittlig multiklientamortisering anslås fortsatt til en rate på 40-46 prosent i år.

Usikkerhet

TGS-Nopec mener det er noe kortsiktig usikkerhet om hvordan seismikkforbruket påvirkes av forholdene i 2014.

De viser til at flere energiselskaper har uttrykt hensikt om å kutte leteforbruket i år.

«I tillegg ser selskapene som indikerer økt leteforbruk i hovedsak nasjonale oljeselskaper, og mange av dem opererer i markeder der TGS ikke deltar», heter det i rapporten.

TGS-Nopec

 

Les også:
Argentina ikke enige med kreditorer
- Sikker på at de klør seg i hodet hos SSB også
Greenspan venter markant korreksjon i aksjemarkedet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.