Den internasjonale appetitten på finansielle eurosoneaktiva, som har understøttet euro de seneste to årene, er i ferd med å svekkes.

Selv om det er vanskelig å oppdrive brede data for sanntids pengestrømmer inn og ut av aksjer og obligasjoner i eurosonen, peker strateger på børsnoterte amerikanske fond, som denne måneden nettosolgte europeiske aktiva for 1,1 milliarder dollar, skriver Bloomberg News.

Dette er den første netto utstrømmingen siden april 2013.

Italienske og spanske statsobligasjoner, som for to år siden ga renteavkastninger på opptil 7,05 prosentpoeng mer enn amerikanske statsobligasjoner, gir nå mindre enn sine amerikanske motstykker, og dette reduserer deres appell.

-Euro er under press. Porteføljestrømmene inn i Europa er i ferd med å dempes, idet rentedifferanse har kommet rett ned, sier Ian Stannard, sjef for europeisk valutastrategi i Morgan Stanley, til nyhetstjenesten.

Ubekymret

Den europeiske sentralbanken (ESB) ser neppe dette som noen grunn til bekymring, men ser snarere eurosvekkelsen som en kjærkommen utvikling, idet den søker å unngå deflasjon og å stimulere til eksport for å styrke økonomien.

Euro ble sent onsdag kveld notert til 1,3397 dollar, mens dollar ble handlet for 102,79 yen. Torsdag morgen er disse valutakryssene på henholdsvis 1,3399 dollar og 102,73 yen.

Kronen er torsdag morgen om lag uendret mot euro, på 8,3826, i forhold til kursen ved stengetid for Oslo Børs onsdag. I samme tidsrom er kronen styrket med mer enn én øre mot dollar, til 6,2563.

Les også:
Argentina ikke enige med kreditorer
- Sikker på at de klør seg i hodet hos SSB også
Greenspan venter markant korreksjon i aksjemarkedet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.