Oljeserviceselskapet Subsea 7 steg markert torsdag etter å ha rapportert en sterkere enn ventet kvartalsrapport. Seadrill endte lite endret på en svak Oslo Børs.

Økt tillit

Analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier mener det er grunn til å ha mer tillit til de fremtidige ventede resultatene til Subsea 7 etter rapporten for andre kvartal 2014, som var sterkere enn ventet.

- Det var, stort sett, en ganske bra rapport på nesten alle punkter. Både driften og ordreinntaket spesielt for 2015 var bedre enn ventet, i tillegg til at kontantstrømmen var sterk. Det nye aksjetilbakekjøpsprogrammet var også positivt, ettersom selskapet tidligere har fått kritikk på lite aksjonærvennlig politikk når det gjelder utbytte og spesielt høye investeringer, sier han til TDN Finans.

Amundsen påpeker at den underliggende inntjening var bra - mye bedre enn ventet.

Han viser blant annet til at selskapet nedjusterte tapsanslaget på Guará-Lula NE-prosjektet i Brasil med 35 millioner dollar.

Driften i kvartalet var, ifølge analytikeren, også stort sett bra. Ordreinntaket, som kom på rundt 1,5 milliarder dollar, mot ventet i underkant av 1,4 milliarder.

- Det fører til at delen av selskapets ordrebok for gjennomføring neste år er bedre enn fryktet før rapporten, sier Amundsen til TDN Finans.

Av negative faktorer nevner ABG-analytikeren marginene i Vest-Afrika og Mexicogulfen, som kom inn litt lavt, men gjentar at rapporten stort sett var bra.

- Totalt sett er det nå grunnlag til å ha mer tillit til estimatene som allerede ligger der, og jeg kan se for meg at estimatene for innværende år kan komme opp noen få prosentpoeng. Aksjen er billig og falt mye før rapporten, så vi synes kursoppgangen i dag er fair, sier han til TDN Finans.

Gjentar kjøpsanbefaling

Swedbank gjentar sin sterke kjøpsanbefaling på Subsea 7-aksjen etter at selskapet rapporterte et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 452 millioner dollar, 20 prosent over konsensus i andre kvartal 2014.

«Rapporten for andre kvartal var over forventning for omsetning, driftsresultat, marginer og ordreinngang. Driftsresultatet var drevet av sterkere resultater i Nordsjøen og Brasil som mer enn oppveide for de beskjedne marginene i Afrika og Mexicogulfen», skriver Swedbank.

Det sterkere resultatet i Brasil var drevet av at Subsea 7 reduserte tapsanslaget på Guará-Lula NE-prosjektet med 35 millioner dollar.

Swedbank viser til den sterke ordrebeholdningen, som var høyere enn ventet, drevet av ordreinngangen på 1.550 millioner dollar. Guidingen for ordrebeholdningen for 2015 var også bedre enn det meglerhuset ventet med 3,8 milliarder dollar for utførelse i 2015.

«Med sterk støtte til estimatene, og en P/E på 8 ganger for 2014 ser vi en sterk verdistøtte for Subsea 7-aksjen. Vi gjentar derfor vår sterke kjøpsanbefaling», heter det i oppdateringen.

Subsea 7-aksjen sluttet opp 1,9 prosent til 105,00 kroner pr aksje, omsatt for 645 millioner kroner.

Høyner Seadrill-kursmål

UBS høyner sitt kursmål på Seadrill fra 200 kroner til 210 kroner og gjentar sin nøytralanbefaling, det fremgår av en oppdatering fra UBS torsdag.

Seadrill-selskapet North Atlantic Drilling opplyste onsdag kveld at Rosneft Oil Company har utøvet seks bindende offshore-kontrakter til en verdi av rundt 4,25 milliarder dollar. Seadrill eier 70 prosent av North Atlantic Drilling (TDN Finans-artikkel kl 06:06).

UBS tror kontraktene vil gi visibilitet på lang sikt og støtte den kortsiktige utnyttelsen.

«Vi oppdaterer vår modell med kontraktene med Rosneft. «West Venture» og «West Phoenix» var ikke inkludert i kontrakten så vi estimerer ett kvartal uten aktivitet for disse to riggene. Vi oppdaterer også modellen med det nylige nedsalget i Seadrills eierandel i Seadrill Operating LP fra 70 til 42 prosent, selv om det har begrenset påvirkning på nettoresultatet», skriver UBS.

Seadrill-aksjen sluttet uendret på 227,30 kroner pr aksje torsdag, omsatt for 223 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,65 prosent til 612,29 poeng, omsatt for 3,2 milliarder kroner.

Les også:
- Det er folket som lider
- Gardermoen blir aldri Frankfurt
- Håpet om å komme tilbake til finansmarkedene virker fjernt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.