De asiatiske børsene faller fredag og følger den markante nedgangen i amerikanske aksjer i går etter svakere selskapsinntjening og usikkerhet i kredittmarkedet.

MSCI Asia/Stillehavsindeksen er ned 0,8 prosent. Åtte av ti sektorgrupper faller.

-Markedet ser fullpriset ut og investorer har sett etter en unnskyldning for å selge. Det er en rekke fordelaktige grunner for dem til å ta ut gevinst på dette tidspunktet. Den geopolitiske risikoen har økt og data fra USA indikerer at Fed blir nødt til å heve renten tidligere enn antatt. Problemene i Argentina er en ny brikke i det uønskede nyhetsbildet vi ser nå, sier forvalter Angus Gluskie i White Funds Management til Bloomberg News.

Skymark Airlines faller 9,5 prosent etter at Japans tredje største flyselskap uttalte at de kan gå konkurs dersom de blir nødt til å betale Airbus en gebyr for å ha kansellert kjøpet av seks A380-fly.

Hang Seng-indeksen faller 0,57 prosent etter en bred nedgang i eiendom- og banksektoren.

Nikkei 225 og Topix-indeksen faller henholdsvis 0,53 og 0,57 prosent. Toshiba, Kyocera og Hitachi faller etter skuffende inntjening i andre kvartal.

Aksjer i Australia følger den markante nedgangen i USA i går og S&P/ASX 200-indeksen faller 1,40 prosent.

Les også:
Frp får ikke fjernet «dusteforbud»
- Studenter i dag er avhengige av litt hjelp hjemmefra
Nekter å ta imot kontanter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.