Dollar ligger fredag morgen an for sin tredje ukentlige kursoppgang på rad mot euro, den lengste oppgangsperioden på to måneder.

Bakgrunnen er at tegn til en vedvarende økonomisk gjeninnhenting i USA bidrar til økte spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve beveger seg i retning av en oppjustering av renten, skriver Bloomberg News.

Bloombergs dollarindeks er i nærheten av sitt sterkeste nivå siden mars, i en situasjon hvor analytikere sier at amerikanske sysselsettingstall fredag vil vise fortsatt oppgang, og hvor Feds foretrukne inflasjonsmåling var nær sitt høyeste siden 2012

-Vi har mottatt nøkkeltall som bekrefter at USAs økonomi er litt sterkere enn det som var alminnelig antatt tidligere, og Fed beveger seg sakte, sakte i retning av en normalisert politikk. Dollartrenden er stigende, sier Janu Chan, økonom i St. George Bank i Sydney, til nyhetstjenesten.

Kursene

Euro ble fredag morgen notert til 1,3385 dollar, mens dollar ble handlet for 102,93 yen. Sent torsdag kveld var disse valutakryssene på henholdsvis 1,3391 dollar og 102,79 yen.

Kronen er fredag morgen styrket med om lag en halv øre mot euro, til 8,4141, i forhold til kursen ved stengetid for Oslo Børs torsdag. I samme tidsrom er kronen styrket om lag en kvart øre mot dollar, til 6,2862.

Les også:
Frp får ikke fjernet «dusteforbud»
- Studenter i dag er avhengige av litt hjelp hjemmefra
Nekter å ta imot kontanter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.