Sparebank 1 SMN blir dermed hovedaksjonær i Sparebank 1 Markets

Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2014, men det tas forbehold om regulatorisk godkjenning og endelig styrebehandling.

Videreføres

Virksomheten videreføres fordelt på 70 ansatte i Oslo og 40 ansatte i Trondheim under ledelse av administrerende direktør Stein Husby.

Forretningsområdet renter og valuta og enkelte støttefunksjoner samles i Trondheim.

- Det er gjennomført omfattende forbedringstiltak i Sparebank 1 Markets, sier nåværende styreleder Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Markets og utdyper:

- Årlige kostnader er nå halvert sammenlignet med nivået i 2012 og 2013 og tilpasninger i forretningsmodellen gir redusert markedsrisiko. I tillegg er ordningen med garanterte bonuser avviklet. Vi har skapt et godt grunnlag for lønnsom drift, og alle eierbanker støtter opp om satsingen fremover.

Blir ny styreleder

Konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN blir ny styreleder i SpareBank 1 Markets.

- Nye Sparebank 1 Markets vil være lønnsom på forventet inntektsnivå. Fullt integrert med marketsvirksomheten i Sparebank 1 SMN fremstår selskapet med større kapasitet og styrket tjenestetilbud. Nysatsingen er langsiktig med solide eiere i ryggen, og hvor dagens samarbeid med eierbankene videreføres med enda større oppmerksomhet om å realisere forretningspotensial, sier Haugan.

Etter integrasjonen og en emisjon i september 2014, som er et ledd i en planlagt oppkapitalisering av selskapet, på 65 millioner kroner vil eierskapet i SpareBank 1 Markets bli som følger:

SpareBank 1 SMN: 73,3% (27,0%)

SpareBank 1 Nord-Norge: 10,0% (27,0%)

SamSpar: 10,0% (27,0%)

Sparebanken Hedmark: 6,1% (16,6%)

Øvrige eiere: 0,6% (2,2%)

SpareBank 1 Markets fikk et resultat på minus 69 millioner kroner i første halvår 2014. Omstillingskostnader utgjør 40 millioner kroner og tap 17 millioner.

Les også:
Putin kan stoppe norske medisiner
Må opp til eksamen før skolestart
Hevdet norsk laks var fra Skottland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.