Euro ble mandag svekket mot dollar og pund.

Investorer benyttet en lettelse i det geopolitiske spenningsnivået til å satse på svakere vekst og inflasjon i nøkkeltall for eurosonen som publiseres torsdag.

Kursen på euro er ytterligere noe svekket tirsdag morgen. Investorer venter at svake nøkkeltall etter hvert vil tvinge Den europeiske sentralbank (ESB) til å lansere et bredt oppkjøpsprogram i markedet, i tråd med de som er iverksatt i Japan, USA og Storbritannia, og at dette vil svekke den europeiske valutaen, skriver The Wall Street Journal.

- Fra et obligasjonssynspunkt er forventningen at vi vil få se mindre pengestrømmer inn i eurosonen og større pengestrømmer inn i USA, fordi de amerikanske nøkkeltallene er bedre, sier Sebastien Galy, valutastrateg i Societe Generale, til avisen.

Euro ligger tirsdag morgen på 1,3372 dollar, mens dollar handles for 102,28 yen. Sent mandag kveld var disse valutakryssene på henholdsvis 1,3385 dollar og 102,19 yen.

Kronen er tirsdag morgen svekket med nesten en halv øre mot euro, til 8,2766, sammenlignet med kursen ved stengetid for Oslo Børs mandag. I samme tidsrom er kronen svekket med om lag tre kvart øre mot dollar, til 6,1895.

Les også:
Forutså finanskrisen - advarer på nytt
Optimismen tilbake i Asia
Nær 1 av 5 her har over fire års høyere utdanning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.