Famaday Trading Inc. har kjøpt 29 millioner aksjer i det børsnoterte Norwegian Property til en kurs på 9,50 kroner per aksje, melder selskapet fredag morgen.

Investeringsselskapet sikrer seg dermed den største eierposten i eiendomsselskapet, som er en stor aktør på Aker Brygge.

DN har fått bekreftet at det er skipsreder John Fredriksen som er den ukjente investoren bak Famaday. Det var Finansavisen som først omtalte saken i dag.

Parkerer Hagen

Famaday meldte torsdag kveld at det ønsker å kjøpe til sammen 35 millioner Norwegian Property-aksjer.

Fredagens aksjekjøp representerer 5,33 prosent av den totale aksjekapitalen, og Famaday eier nå 20,07 prosent av aksjene og stemmene i Norwegian Property.

NEST STØRST. Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica er ikke lenger største eier i Norwegian Property. FOTO: Javad Parsa
NEST STØRST. Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica er ikke lenger største eier i Norwegian Property. FOTO: Javad Parsa (Foto: Dagens Næringsliv)
Tidligere var Famaday eiendomsselskapets nest største eier, mens Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica var største eier. Nå er rollene byttet om.

Canica meldte torsdag kveld at det har kjøpt 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property til kurs 9,55 kroner per aksje. Etter transaksjonen sitter Hagen på 13,13 prosent av aksjene i Norwegian Property.

- Positivt

Folketrygdfondet er tredje største aksjonær i Norwegian Property. Selskapet driver med utvikling og forvaltning av kontorlokaler i Oslo og Stavanger. Nylig investerte det 1,5 milliarder kroner i oppussing på Aker Brygge.

Finans- og investeringsdirektør Svein Hov Skjelle mener fredagens oppkjøp er «positivt».

- Vi synes det er positivt at det er interesse for aksjen vår. I utgangspunktet er vi et børsnotert selskap som har lagt en strategi og følger den, sier han til DN.

Skjelle ønsker ikke å kommentere Fredriksens rolle.

- Vi har ikke mer å bidra med enn det som fremgår av selskapet melding og aksjonærregisteret, sier Norwegian Property-direktøren.

Les også:

Vil tvangskjøpe valutahandlerens villa
«Dybde har veket for gøy. Vi er i ferd med å lolle hjernene våre i hjel»
- Vi har en situasjon vi ikke har sett på 14 måneder
Hun skal endre norsk arbeidsliv
Småsparere tar høy risiko i Kina
Selger luksushoteller for å stille kausjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.