Ønsket fra kinesiske myndigheter om forhandlinger med USA rundt antidumpingundersøkelsen de gjennomfører mot kinesiske solpaneler i USA tolkes som at det er bevegelse mellom partene, men uavhengig om handelsstriden løses er Rec Silicon-aksjen dyr.

Det mener analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie.

Ifølge en Bloomberg News-artikkel mandag kveld ønsker kinesiske myndigheter forhandlinger med det amerikanske handelsdepartementet relatert til antidumpingundersøkelsene de gjennomfører av kinesiske solpaneler i USA.

- Det tolkes som en slags bevegelse mellom partene, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til TDN Finans.

Kan rammes kraftig

Fredag ble det kjent at kinesiske myndigheter vil stramme inn importreglene for silisium til Kina

Rec-skrell på sterk børs

- Markedet ser dette som at det kommer til å løse seg, men vi får vente og se. For Rec Silicon er dette dramatisk, de selger rundt 80 prosent av sin superrene silisium til Kina. De vil måtte snu seg rundt fryktelig fort for å finne nye kunder i andre markeder dersom forbudet trer i kraft, sier Rasch-Olsen.

Rasch-Olsen tror det er hovedsakelig det amerikanske markedet som blir aktuelt for Rec Silicon hvis importforbudet i Kina trer i kraft 1. september.

Mettet marked

- Men jeg tror ikke det blir så lett ettersom jeg mener det er nok superrent silisium i verdensmarkedet. Men det kommer an på hvor stor etterspørselen er, sier Rasch-Olsen.

Uavhengig om det blir en løsning på handelskonflikten mellom USA og Kina, eller ikke, mener Rasch-Olsen at Rec Silicon-aksjen er dyr.

- Jeg tror ikke prisen på superrent silisium skal etablere seg så mye over 22 dollar per kilo i overskuelig fremtid, og da handles den til veldig høye multipler, sier Rasch-Olsen.

Tirsdag rundt lunsjtider handles Rec Silicon-aksjen opp 4,5 prosent til 3,2580.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.