Antikorrupsjonsmyndighetene i Thailand (NACC) har avslått saken om gransking av rollen noen av medlemmene i telekområdet spilte i forbindelse med 3G-auksjonen i 2012.

Det skriver den thailandske avisen The Nation tirsdag kveld.

Dette er også positivt nytt for de kommende auksjonene i landet.

Myndighetene fant at de tre finalistene, Telenor-eide Dtac, Real Future og Advanced Wireless Network, ikke hadde blitt favorisert av auksjonen.

Steg på nyheten

NACC merket seg også at Dtac er et thailandsk selskap, så det ikke manglet kvalifisering til auksjonen, som ble påstått. Dtac endte opp seks prosent i Thailand onsdag.

Fondsfinans skriver i en oppdatering at dette burde ha en effekt på rundt 1,5 kroner på Telenor-aksjen.

«Vi tror også at effekten kan bli større på grunn av at den seneste tidens motvind i Thailand ser ut til å snudd etter de seneste BNP-tallene viste vekst og høyere potensiale for privat forbruk», skriver Fondsfinans.

Fondsfinans opprettholder kjøpsanbefalingen sin med kursmål på 155 kroner per aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.