Statoil ledet an i oppgang på Oslo Børs onsdag. Rocksource falt markert, mens Petroleum Geo-Services var blant mange aksjer som endte lite endret.

Mandag ble det meldt at en finansiell investor ønsket å kjøpe 29,5 millioner aksjer til kurs seks kroner i Rocksource. Onsdag ble det meldt at kjøpsordren ble droppet fordi den ikke ble fylt opp.

Rocksource endte ned 14,4 prosent til 4,92 kroner.

Petroleum Geo-Services (PGS) er nedgradert fra kjøpsanbefaling til akkumulér av Handelsbanken Capital Markets. Samtidig setter Handelsbanken kursmålet ned fra 85 til 55 kroner.

«Vi estimerer at kontraktsprisene er ned rundt ti prosent på årsbasis, og med svært begrensede datapunkter ser vi også at riggratene er ned rundt 15 prosent i år, som impliserer svak leteetterspørsel», heter det i rapporten.

Handelsbanken venter også et svakt andre halvår 2014 for PGS, og at 2015 vil bli enda verre.

«Vi ser for oss en lav etterspørselsvekst og en svekket markedsbalanse med ytterligere press på prisene», heter det i rapporten.

PGS steg 0,2 prosent til 49,14 kroner, omsatt for 129 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,53 prosent til 607,02 poeng, omsatt for 2.750 millioner kroner.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.