Investorene på Wall Street sender verdiene videre oppover, og viser at de fortsatt har troen. Morgennyhetene ga dem vann på møllen.

Listen over positive makrotall er nemlig lang torsdag. Ledende indikatorer er opp mer enn ventet, innkjøpssjefene har ikke vært mer positive på over fire år og boligsalget går bedre enn på lenge.

S&P 500 er på vei mot nok en rekord når det nærmer seg handelsslutt og Dow Jones er igjen over 17.000-grensen.

Antallet nye søkere til ledighetstrygd viste torsdag en nedgang på 14.000 til 298.000 personer, som var litt lavere enn det markedsaktørene ventet på forhånd, som var 303.000, ifølge Bloomberg News-estimater.

Hewlett-Packard rapporterte onsdag kveld et resultat som var på linje med forventingen på forhånd. Omsetningen i kvartalet var imidlertid noe høyere. I tillegg oppjusterte selskapet eps-guidingen for helåret noe.

Aksjen stiger 5,69 prosent.

Sears leverer sitt niende kvartal med underskudd og straffes for det i markedet. Aksjen er ned 7,5 prosent.

Fredag skal sentralbanksjef Janet Yellen snakke om arbeidsmarkedet på pengemarkedskonferansen i Jackson Hole. Markedet venter i spenning på hvilke signaler hun vil sende. Hvordan bedringen i arbeidsmarkedet leses avgjør trolig når man kan vente seg en renteøkning i USA. I referatene fra Fed's siste møte som ble offentliggjort onsdag, var det lite som tydet på at dte er en renteøkning i vente. Analytikerne venter at det ikke skjer før midt i 2015.

Les også: Amerikansk fremtidstro overrasker

Sterkt boligsalg i USA  

Amerikanske nøkkelindekser ved slutt, klokken 22:00 norsk tid :(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.