Opera Software var blant aksjene som steg kraftig på Oslo Børs torsdag.

Morgan Stanley skriver i en oppdatering at de er styrket i troen på at Opera Software vil fortsette med tosifret organisk vekst i 2014/15.

Morgan Stanley viser til at Opera Software rapporterte et sterkt kvartalsresultat, med bedre enn ventet omsetning og justert ebitda, drevet av mobilreklamevirksomhetet og høynet guiding for 2014.

Morgan Stanley gjentar en overvekt-anbefaling på Opera Software med kursmål 90 kroner.

Carnegies førsteinntrykk er at det er at Opera leverte en sunn kvartalsrapport, drevet av at selskapet høynet guidingen for helåret, som ventes føre til oppjustering av konsensusestimatene.

Carnegie mener selskapet står overfor bedret sentiment og økt moment, og beskriver Opera Software som et attraktivt vekstcase.

Opera Software steg 13,4 prosent til 85,70 kroner pr aksje, omsatt for 391 millioner kroner.

Prosafe tynges av markedet

Analytikere viser til at Prosafe-aksjen torsdag ble tynget av kommentarer om et svakere marked, muligheten for en reduksjon av utbytte, og svakere enn ventet kvartalstall, det fremgår av oppdateringene fra flere meglerhus torsdag.

Carnegie-analytikerne Johan Ström og Frederik Lunde ventet før børsåpning en negativ kursreaksjon, drevet av kommentarene rundt utbytte og markedet.

DNB Markets viser til at resultatet til Prosafe var på linje med meglerhusets forventning, men lavere enn konsensus.

«Ledelsen ser større usikkerhet i markedet, spesielt i Nordsjøen, ettersom investeringene har blitt dempet, noe som har ført til færre anbud. Et resultat av dette er at styret vurderer en reduksjon av utbytte», skriver DNB Markets-analytiker Jon Masdal i en oppdatering.

Etter kommentarene om et svakere marked og en mulig reduksjon av utbytte, ser DNB Markets en NAV-nedside på 20-25 prosent.

Handelsbanken Capital Markets viser til at Prosafe-resultatet var svakere enn ventet, utbyttekuttvurdering og at markedsutsiktene forblir usikre.

- Forsiktighetstegn

Prosafe ønsker å sende ut et forsiktighetstegn, og det er grunnen til at selskapets styre vil vurdere en midlertidig reduksjon av utbytteutbetalinger, det sa konsernsjef Karl Ronny Klungtvedt i Prosafe under selskapets presentasjon torsdag.

Klungtvedt ønsker ikke å gi noen kommentarer rundt størrelsen av en eventuell reduksjon eller varigheten.

I kvartalsrapport for andre kvartal fremgikk det at Prosafe vil betale et utbytte på 0,16 dollar pr aksje, som også var ventet på forhånd. Det fremgikk også i rapporten at Prosafe-styret vurderer en midlertidig reduksjon i utbyttebetalinger som følge av svekkelse i markedet.

Prosafe-aksjen sluttet ned 11,4 prosent til 41,11 kroner per aksje, omsatt for 180 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,21 prosent til 608,28 poeng, omsatt for 2.833 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.