Gjensidige Forsikrings intensjon er å betale aksjonærutbytte i løpet av høsten som «mer eller mindre» tilsvarer størrelsen på et eventuelt ansvarlig lån.

Det sier informasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige Forsikring til TDN Finans.

Gjensidige Forsikring meldte tirsdag at styret mandag vedtok å gi administrasjonen fullmakt til utstedelse av ansvarlig lån på 1.000-1.200 millioner kroner.

Infosjef Øystein Thoresen, Gjensidige.
Infosjef Øystein Thoresen, Gjensidige. (Foto: Robert S. Eik)

- Hvis alt går etter planen, så er intensjonen at dette havner som aksjonærutbytte en gang i løpet av høsten, sier han.

Det vil i så fall bli et ordinært utbytte, og ikke noe ekstraordinært utbytte, siden Gjensidige Forsikring allerede har en fullmakt til å betale ut et slikt utbytte.

- Vil trenger ikke noe egen generalforsamling for å ta den type beslutning, sier Thoresen til TDN Finans.

Ifølge ham vil utbytte «mer eller mindre» tilsvare størrelsen på det eventuelle ansvarlige lånet. Dette blir i så fall første gang Gjensidige Forsikring utsteder et ansvarlig lån.

Informasjonsdirektøren viser til at Gjensidige Forsikring høsten 2013 endret målet for selskapets egenkapitalavkastning fra minimum 15 prosent før skatt til minimum 15 prosent etter skatt fra og med 2015.

- Dette er et bidrag til å nå den egenkapitalavkastningen, så får vi se om vi får gode betingelser når vi går ut og gjør dette. Vi er ikke i mål, vi har bare fått en fullmakt til å gjør dette, sier han.

Les også:
Utenlandske investorer blar opp 3,15 mrd.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.