Analytikerne mener rapporten til Marine Harvest for andre kvartal var omtrent som ventet.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegaard i Nordea Markets mener det ikke var de store nyhetene som ble lagt frem under kvartalspresentasjonen.

- Det var interessant at fôrfabrikken til Marine Harvest går i null allerede i neste kvartal, og det er også interessant å merke seg at de tar ned volumguidingen for resten av året, sier Giskeødegård til TDN Finans, som tror noe av grunnen er at en veldig stor del av årets vekst allerede er plassert i markedet.

- Antageligvis er det også en effekt av økningen i maksimalt tillatt biomasse (MTB), men den tror jeg er nokså liten, sier Giskeødegård til TDN Finans.

Analytikeren venter at Marine Harvests sterke vekst avtar betydelig neste år på grunn av stram tilbudsside.

- Man surfer inn i to veldig gode år, med stram tilbudsside og høye priser og det vil prege resultatene til Marine Harvest de neste kvartalene. Samtidig har de utfordringer med bærekraften, sier analytikeren til TDN Finans.

Arctic Securities skriver i en oppdatering at de viktigste poengene allerede var kjent før presentasjonen onsdag.

«Utbytte på én krone per aksje var under forventningene, og skyldes trolig nedsiderisiko ved estimater for tredje kvartal», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Handelsbanken skriver at kvartalsrapporten i stor grad svarte til forventningene og at de kun vil gjøre marginale estimatendringer.

- Vi ser fortsatt lav tilbudsvekst og oppsiderisiko for lakseprisanslagene de neste tre årene, og gjentar vår kjøpsanbefaling med kursmål 110 kroner, skriver Handelsbanken.

Carnegie mener at det positive fra rapporten var at oppdrettsvirksomheten var 0,8 kr/kg bedre enn ventet, at fôrfabrikken har kommet opp til 2/3 av full kapasitet, samt at selskapet ser et stramt marked på mellomlang og lang sikt.

Det negative i rapporten, var ifølge Carnegie, mangel på positive triggere. I tillegg viser de til lavere utbytte enn ventet, samt svakere marginer innen videreforedling og Morpol enn ventet, ifølge Intrafish.

Flere av meglerhusene trekker frem at Marine Harvest har høy kontraktsandel for tredje kvartal, med 45 prosent i Norge og 54 prosent i Storbritannia.

Marine Harvest faller 2,1 prosent til 84,00 kroner onsdag, omsatt for 130 millioner kroner på Oslo Børs.

Les også:
Markedet straffer Seadrill
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.