Etter to dager med klar opptur på Wall Street og nye rekorder for S&P500, var investorene mer forsiktige onsdag.

S&P500 klatret raskt over milepælen på 2000 poeng de to første handelsdagene denne uken, og tirsdag var S&P500s sluttnotering for første gang over 2.000 poeng. Onsdag vaket imidlertid alle de tre nøkkelindeksene rundt streken hele dagen, men S&P500 endte til slutt flatt på sluttkursen 2000,12.

Ser positiv utvikling

Flere amerikanske markedsanalytikere har tidligere denne uken pekt på at selve passeringen av 2000-tallet har fått mye oppmerksomhet, men enkelte stiller spørsmål ved om fundamentale forhold ved marked og økonomi støtter opp under optimismen.

Veksten i den amerikanske økonomien (BNP) falt med to prosent i første kvartal i år, det første kvartalet med nedgang på tre år. I andre kvartal økte BNP ifølge foreløpige tall med fire prosent, og flere konjunkturindikatorer tegner et positivt bilde av utviklingen så langt i tredje kvartal.

 

- I USA gjør mange bedrifter det bra nå. Det er fremdeles endel risikofaktorer i makrobildet, men det veies opp av at mikronivået er overraskende positivt, sier Doug Foreman, investeringsdirektør i Kayne Anderson Rudnick Investment Management i Los Angeles, til Bloomberg.

Har tro på videre opptur

Ifølge Marketwatch er Sam Eisenstadt en av markedsoptimistene. Eisenstadt var tidligere analysedirektør i Value Line, og han har truffet bedre med sine spådommmer om aksjemarkedet de seneste årene enn de fleste, ifølge Marketwatch. Eisenstadt mener nå at S&P 500-indeksen vil stige til rundt 2.150 poeng innen årsslutt, melder TDN Finans.

Dow Jones har steget 3,29 prosent hittil i år, Nasdaq har steget 9,41 prosent og S&P500 har steget 8,21 prosent.

 

Budsjettunderskudd

Samtidig melder Kongressens budsjettkontor (CBO) i dag at USAs budsjettunderskudd for regnskapsåret 2014 anslås å komme på 506 milliarder dollar. Det melder NTB.

CBO, som er et upartisk analyseorgan, anslo i april at underskuddet i år skulle ligge på 492 milliarder dollar. Endringen i estimatet skyldes lavere inntekter enn ventet fra selskapsskatt.

Det amerikanske budsjettunderskuddet er ventet å ligge på mindre enn 3 prosent av BNP fram til 2018, men øke til nesten 4 prosent av BNP mot 2022, ifølge budsjettkontoret.

 

Positive rapporter

Flere selskaper leverte sterke kvartalsrapporter i dag. Best Buy &Co, verdens største elektronikkjede, leverte tall for andre kvartal som var langt bedre enn ventet. Aksjen steg over fem prosent.

Aksjen til gullsmedkjeden Tiffany &co steg også etter å ha meldt om økt omsetning.

 

 

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.