- Børsen har mye å gå på. Den økonomiske veksten er på vei oppover, og det viser også undersøkelser blant bedriftsledere og innkjøpssjefer, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank.

Han var hyret inn som konferansier for Skagenfondenes høstkonferanse, og benyttet anledningen til å presentere sitt sin på børsutviklingen før Skagens forvaltere slapp til med sine investeringstips.

Varsler "happydays"

Hermanrud mener det er unormalt stille på Børsen, som i dag ligger på 615 poeng.

- Det mest sannsynlige er at det blir ordentlig "happydays" fremover, men like sikkert som det er at vi går på en ny smell, sier han.

- Fra 700 poeng kommer jeg ikke til å være så optimistisk lenger. Det er et nivå vi kan nå allerede til våren.

Priser etter tidligere kriser

Han tror Børsen når 800 poeng kanskje allerede neste år, men ser ikke lyst på hva som kan skje etter en slik toppnotering.

- Jeg tror Børsen kommer til å krasje til rundt 450 poeng.

Han mener minikorreksjonen tidligere i august ikke ble verre fordi det manglet dårlige nyheter.

- IS og Putin er ikke veldig relevant for det norske aksjemarkedet. Hadde det vært dårlige nyheter i Kina, ville det vært verre, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.